Aankomst in IJsland en reis er naar toe
Blijf op de hoogte en volg Wim en Marjo
28 Mei 2013 | IJsland, Egilsstaðir
Op maandag komen we in alle vroegte op de Faeröer aan. We gaan aan land in Thorshavn, de hoofdstad. Het is koud, nat en mistig, weinig aanlokkelijk. We verkennen het kleine stadje, drinken er koffie en gaan weer snel terug naar de ferry. ’s Middags vertrekken we al weer en varen tussen diverse Faeröer eilanden door. De meeste zijn niet meer dan een grote groen begroeide rots, een paar zijn er bewoond. Jammer dat het zo nevelig is, met mooi weer moeten deze eilanden er werkelijk fantastisch uitzien met al die beekjes en watervalletjes. De passage duurt enkele uren. Als we de Faeröer achter ons laten wordt de zee steeds onstuimiger. mensen pakken zich overal aan vast om zich staande te houden. Vooral tijdens het buffet ’s avonds is het flink oppassen. Dit gaat de hele avond zo door.
Vandaag op 28 mei zijn we, na een heel goede reis, op IJsland aangekomen! De klok gaat nog een uur achteruit. De ontscheping gaat heel vlot. We besluiten direct door te rijden naar Egilsstadir. Hiervoor moeten we een pas over van 600 m. We rijden langs sneeuwmuren van 2 m hoog! Het lijkt erop of we net in de wintersport zijn aangekomen! Maar vooral in de middag loopt de temperatuur op 15 ͦ C, bijna tropisch voor IJsland. In het dorp doen we eerst allerlei zaken aanschaffen zoals een simkaart, een gasfles, gewone boodschappen e.d. Het toeristenbureau geeft aan dat er geen blokkades zijn, we kiezen dan ook om de route klokgewijs te doen. Verder doen het nog rustig aan. Eerst maar weer even die zeebenen kwijt raken!
29 Mei 2013 - 08:38
Joeri, Sandra En Luna Lansbergen:
Vanaf het breejedurp: geniet van deze schitterende reis. -
29 Mei 2013 - 14:13
Marion Ruigrok:
Hallo marjo en Wim,
Wat een mooi reisverslag. Gaaf om mee te maken voor jullie. Leuk dat het toch bijna nog warmer is dan bij ons, in Ijsland. Gisteren was bij ons een mooie dag, maar vandaag weer 10 graden kouder. Ik ben al een week snipverkouden met veel keelpijn en hoesten. Behoorlijk ergerlijk. Ik ben het niet meer gewend, ben eigenlijk nooit ziek. Morgen ga ik wandelen met Annet. Vandaag is Annet jarig. Doe rustig aan en geniet van de reis.
Groetjes van Marion. -
29 Mei 2013 - 22:17
Leo & Toke:
Leuk om jullie weer te volgen, Wim & Marjo! Best spannend zo'n bootreis. Wat een geluk, dat t redelijk rustig weer was tijdens de lange oversteek, dat kan ook heel anders zijn! Jullie gaan dus westwaarts reizen langs de zuidkust. Dat was ook het voorkeurs plan toch?
15graden is warmer dan hier: t was vandaag maar 11 hier, je mist dus niks. Hoorde dat je Mam gisteren hebt gesproken, dus dan weet je dat het daar prima gaat, verder geen spectaculair nieuws. Wel luitjes, geniet lekker, hopen dat jullie weer genieten van n prachtige reis!! Liefs, Leo & Toke
31 Mei 2013 - 09:55
Jan En Ria:
Hallo Wim en Marjo,
Vanmorgen even jullie verslag voorgelezen aan Mam, jullie moeten de hartelijke groeten hebben.
Wim, we hebben een nieuwe groepenkast, dus dat is weer geregeld. Een kennis van Nico heeft hem geplaatst.
Verder alles goed hier, wel erg verkouden maar beter hier als op Madagaskar!
Geniet er lekker van!!!!
groetjes Jan en Ria -
31 Mei 2013 - 19:51
Jan En Lisette:
En daar zijn de mooie verhalen weer!! Jullie worden weer gevolgd en ook weer vanuit Zeeland door mijn vader. Klinkt goed allemaal. Stonden jullie in Aabenraa weer op de mooie Fjordlystcamping? Hebben wij ook goeie herinneringen aan van onze fietstocht in 2009. Ik heb het programma gelezen maar wat een lastige namen :). Maar goed, daar hebben jullie in de voorbereiding al een tijdje op kunnen oefenen.....
Geniet van vast veel bijzondere en mooie ervaringen en veel liefs,
Jan en Lisette